7 élelmiszer a hajhullás ellen

A haj is változáson megy keresztül, ahogy telnek az évek. Egy kis mennyiségű haj kihullása természetes folyamat, mert a hajunk is folyamatos megújuláson megy keresztül, de több mint 150 kihullott hajszál már aggodalomra adhat okot. A hajhullás fő okai: a hormonális probléma, a mindennapi stressz, a vashiány. De ahelyett hogy pánikba esnél, inkább irányítsd a testedet, mellyel hajad egészségét is befolyásolhatod. Ha a tested nem egészséges, akkor a hajad elveszti fényét, rugalmasságát. A haj állapota az étkezéssel is megváltoztatható.

Vigyázzunk az őrült fogyókúrákkal, mert ezek során vitaminhiányos állapotok jöhetnek létre és ezt bizony a hajunk és bőrünk is megsínyli. A csillogó egészséges hajért és a szép bőrért is megfelelő, színes, változatos étrendet kell tartanunk. Ha túl gyakran eszünk gyorséttermi ételt, és közben nem fogyasztunk zöldséget, gyümölcsöt, akkor ez is hajkárosodáshoz vezethet.

 

Szóval milyen ételeket érdemes enni, hogy ne legyen hajhullás és megerősödjön a hajad?

 

  1. Dió: a dióban lévő olajok hozzájárulnak a haj növekedéséhez, gazdag szelénben és cinkben. De csak mértékkel fogyaszd.

dio 2. Spenót: a hajhullás második fő oka a vashiány, amit ezzel a legkönnyebb kezelni. A spenót gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban – a vas, béta-karotin , folsav és C-vitamin – melyek egészségesen tartják a hajhagymákat és a fejbőrt.

spenot

3. Hal: gazdag magnéziumban, mely segíti a haj növekedését. A magnézium hiánya okozhat hajhullást.

 hal4. Sárgarépa: gazdag béta-karotinban, ami a testben A vitaminná válik, mely segíti a fejbőr egészségét.

 repa5. Görög joghurt: sok otthoni hajpakolás receptjében is szerepel a görög joghurt, mely a haj és a szőrtüszők egészségét segítik az alacsony zsírtartalmú változatok B5 és D-vitaminnal.

 joghurt6. Tojás: ami fontos fehérje forrás, ezen kívül tartalmaz A-vitamint, magnéziumot, szelént is, nagyon jót tesz a hajnak.

 tojás7. Víz: ugyanúgy mint a bőr esetében is, a víz nagyon fontos a szép hajkorona megőrzésében. Fogyassz el minden nap legalább 2 liter vizet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..