Hajhullás és kávézás között lehet összefüggés?

Mit tehetek, ha hullik a hajam?

A kávé élénkítő hatása már néhány perc elteltével , de legjobban 15-45 perccel az elfogyasztása után észlelhető. A kávézás serkenti a veseműködést, vízhajtó hatása van, így a kávézó embereknek mindenképpen növelnie kell a napi vízfogyasztás mennyiségét. Minden elfogyasztott kávé után kell inni egy pohár vizet, hogy kiegyenlítsük a vízhajtó hatását.

A sok kávét, koffeint fogyasztó ember ingerli a gyomornyálkahártyáját, ezért a haj felépítéséhez és a fejbőr állapotának fenntartásához szükséges fontos ásványi anyagok és vitaminok hiányosan vagy egyáltalán nem szívódnak fel. A hajunk megfelelő állapotához szükségesek az ásványi sók és vitaminok. Ha ezek nem megfelelő mennyiségben vannak jelen a szervezetünkben, akkor hullik a hajunk és csak hullik tovább, mert ilyenkor az okot nagyon nehéz megállapítani. A mindennapos kávéfogyasztás megzavarja a szervezet szíranyag-cseréjét is, ezért a fejbőr zsírosodását is elősegíti.

Azért ez nem azt jelenti, hogy aki kávézik, az kopasz is lesz. De tudomásul kell vennünk, hogy ezt az élvezeti szert sem szabad túlzásba vinni. Nemcsak azért, mert rossz hatással van a fejbőrre és a hajhagymákra, hanem a hajhullás kívül még növeli a vérnyomást is.

Amint írtam ezen segíthetünk is azzal, hogy minden elfogyasztott kávé semlegesítésére iszunk egy pohár vizet is – persze a napi vízmennyiségen felül még.

Kíváncsi vagy, hogy mi okoz még hajhullást? Olvasd el a hajhullás okairól szóló többi blogbejegyzésemet is, kattints ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..