Hajhullás oka lehet a vegetáriánus étkezés

Fehérjehiány is okozhat ám hajhullást.

Ez előfordulhat drasztikus diétánál vagy szélsőséges táplálkozás esetén is. A vegetáriánusok nem esznek húst, így fehérjehiányos lehet a táplálkozásuk, ami az ő esetükben fő oka lehet a hajhullásnak. Túl kevés fehérje esetén a szervezet megpróbál takarékoskodni és ez a haj rovására megy, vagyis elmozdítja a növekedő szakaszban lévő hajszálakat a pihenő fázisba. Vagyis, ne lepődjünk meg, ha 2-3 hónap múlva komoly hajhullást tapasztalunk. Ha időben felismerjük, akkor ez a folyamat könnyen visszafordítható, a megfelelő fehérjemennyiség bevitelével, normális étkezéssel.

Ha már elég késő jöttünk rá, hogy a hajhullás oka a kevés fehérje fogyasztása, akkor kezdjük el pótolni a fehérje bevitelét és emellett regeneráljuk a hajhagymákat hajhullás elleni készítményekkel.

One Comment

  1. Ági

    57 éves vagyok, egész életemben kevés húst ettem és mindig erős, vastagszálú, sűrű hajam volt. Most Hashimoto kapcsán sokkal több zöldet, nyers-főtt zöldséget eszem, nagyon javulnak az értékeim gyógyszer nélkül. Ezen nem szeretnék változtatni. Viszont elkezdett nagyon hullani a hajam, a vas értékem megfelelő. Hogyan tudnám kideríteni a Hashimoto vagy a kevés fehérje bevitel okozza az erős hajhullást? A növényekben is van fehérje, de nem okoz gyulladást mint az állati eredetűek. Egészségesnél biztos semmi gondot nem okoz az állati fehérje, viszont nálam a gyulladást kell csökkenteni, ezért visszaszorítottam az állati eredetűt minimálisra. Látványos “apró” jelek is vannak az antiTPO megfeleződésén kívül: nem vérzik az ínyem, nem könnyezik a szemem, nem folyik az orrom, nem vörösödik az arcom szinte mindentől, nem izzadok annyit, az ízületeim ritkábban fájnak és rövidebb ideig tart …….. jobb az életminőségem. Várnám az építő jellegű hozzászólást vajon mitől hullik a hajam és hogy lehetne megállítani? Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..