Kihullhat a hajad a válás során?

No nem csak azért, mert néha tépnéd a hajad a másik dolgai miatt, hanem azért is, mert a válás mindenkinél nagy stresszel jár.

Most olvastam, hogy „friss kutatások szerint a válás egyes nőknél hajhullással jár együtt, sőt az is kiderült, hogy a genetika mellett a házastárs elvesztése a második leggyakoribb ok, ami a kopaszodás mögött állhat.

A tanulmány szerzője megjegyezte, hogy valószínűleg a válással vagy gyásszal járó stressz váltja ki a hajhullást a nőknél, bár a rendszeres alkoholfogyasztás és a dohányzás is szerepet játszhat. Az utóbbi két dolog férfiaknál is kiválthat kopaszodást, minden egyéb tényező azonban eltérő módon hat a két nemre.”

Mivel hajunk tükrözi belső állapotunkat, így a válás során átélt stessz egyértelműen kihat a hajhullásra is. Bizonyos emberek bele is őszülnek a hirtelen átélt tragédiákba.

Nem csoda, ha valaki a válás után depresszióba esik, melynek az alaptünetei: levert hangulat, boldogtalanság, szorongás, kételkedés önmagában, bűntudat és az az érzés, hogy nem érdemes élni. További tünet az étvágytalanság, testsúly csökkenés, székrekedés. Ezek a tünetek a bélrendszerre hatnak, és ha bélproblémája van valakinek, akkor azt egyértelműen követi a hajhullás is.

Ez ellen mindenképpen tenni kell valamit. Először is a kiváltó okot kell megszüntetni, azaz ki kell lábalni a depresszióból, ami bizony nem könnyű. Ha közben nagyon hullik a hajunk, akkor az csak rontja az önértékelést, ami nem segít a depresszión, azaz egy ördögi kör alakul ki.

Ha nem tudsz várni és szeretnél már tenni valamit a hajhullás ellen, akkor próbáld ki a hajhullás elleni oldatot. ITT megtalálod, kattints ide >> Hajmosás után a vizes fejbőrbe masszírozod és már érzed is azt a frissítő hatást, ami újra éleszti a hajhagymákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..