Ha elkezdtem kopaszodni akkor szakállam sem lesz?

A 20-45 év közötti legtöbb férfiak homlokon és fejtetőn jelentkező hajvesztéssel szenved, melynek oka a DHT hormon. A hajhagymák a DHT-ra elöl és oldalt érzékenyebbek, a tarkónál pedig kifejezetten érzéketlen.

A DHT-nak kettős hatása van a szőrtüszőkre: míg a hajszálakra pusztító hatást gyakorol, addig ugyanennek a hormonnak köszönhetően erősödik a szakáll, orr, fül, és egyéb testrész szőrzete. Tarkótájékon, és a fej két oldalán azért maradnak meg a hajszálak, mert immunisak a DHT romboló hatásaira, így nem is fog kihullani.

Nem köztudott, hogy a férfiak fejbőre érzékenyebb, mint a nőké. Hamarabb begyullad, hamarabb korpásodik, erősebb a hajlam a pikkelysömörre és gyakoribb is ez a fejbőrbetegség a férfiaknál, mint a nőknél.

A hajhagymák intenzív táplálásával jelentősen lelassítható, megállítható a hajhullás, ha időben elkezdjük a kezelést. Itt megtalálod, ha nem szeretnél több kopasz részt látni, kattints ide!  De a több éve elhalt hajhagymáknál sajnos nem lehet újra működésre bírni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..