Nem tesz jót a cukor fogyasztása a hajunk állapotának

Cukorfogyasztás és hajhullás

 

A fehér cukrot fogyasztó emberek között igen gyakori a haj kihullása, míg a fehér cukrot nem fogyasztók között alig fordul elő hajhullás a kutatások alapján.

Sok helyről lehet hallani, hogy a fehér cukor rendszeres fogyasztása nemcsak súlyos betegségeket okozhat, hanem nagy hatással van a hajhullás kialakulására is. A cukor a hajat csak lassan támadja meg, nem gyors a folyamat, de annál rosszabb.

A cukorfogyasztás az oka a depresszió, idegbaj és hajhullás kialakulásáért. Jogos a mondás: „A gondoktól megkopaszodott”. A sok stressz, a feszült idegállapot kihat a hajunk állapotára is. A magas cukorfogyasztás legyengíti az idegrendszerünket, jön a stressz, ezáltal kihullik a hajunk…. ördögi kör alakul ki.

Nemcsak a hajunknak teszünk jót azzal, ha megpróbáljuk kiváltani a fehér cukrot egyéb édesítőkkel, mint Xilit, méz, stb.

Ugyanekkor célszerű a hajhagymák felfrissítése, újjáélesztése miatt hajhullás elleni hajtonikot használni, például nagyon hatékony a Sentiree Hair Master hajtonik ilyen esetben. További részletek itt tudhatóak meg róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..