Kápráztassa el barátait szép és egészséges hajával!

HAJPAKOLÁSOK

 

Egyszerű, mézes hajpakolás
Hajmosás után kenjük be mézzel a hajunkat, tegyünk rá folpackfóliát, majd fedjük le törülközővel. 15 perc múlva öblítsük le. Az öblítést sörrel, vagy sörrel kevert vízzel is csinálhatjuk.

Egyszerű, tojásos hajpakolás
2 egész tojást verjünk fel, és tegyük a hajunkra. 20 perc elteltével alaposan öblítsük ki a hajszálak közül.

Egyszerű élesztős hajpakolás
Egy evőkanálnyi élesztőt keverjünk el egy kicsi vízzel. Vigyük fel a hajra, majd 15 perc múlva alaposan öblítsük le. A haj könnyen fésülhető lesz tőle.

Élesztő és kamilla – zsíros hajra
Keverjünk össze 1 dkg élesztőt 1 evőkanál frissen főzött, langyos kamillateával. A pépet adjuk hozzá 2 tojás felvert habjához. Vigyük fel és finoman masszírozzuk a fejbőrbe, majd 20 perc múlva leöblíthetjük.

Tojás és méz – nagyon száraz hajra
1 tojássárgájához keverjünk 2-3 evőkanál mézet. Vigyük fel a frissen mosott hajra, és fedjük le, majd egy óra múlva öblítsük ki. Fürdősapkával akár egész éjszakára fennmaradhat a pakolás. Reggelre azonban iktassuk be, hogy hajat is kell mosnunk.

Sör és jojoba – száraz hajra
2 dl langyos sörhöz adjunk 2 evőkanál jojoba olajat, majd a már megmosott hajat masszírozzuk át vele. Erősen száraz haj esetén 15-20 percre fenn is hagyhatjuk, miközben betekerjük, hogy melegen maradjon. Végül mossuk le, és kicsi samponnal újra átmoshatjuk hajunkat, hogy ne maradjon zsíros érzés utána. Kitűnően kondicionálja a száraz, töredezett hajat.

Sör és tojás – töredezett, gyenge hajra
Pakolásként 2 dl sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk hajunkba, majd 5 perc múlva öblítsük le. A sör táplál és tartást ad a hajnak, a tojás táplálja és fényessé teszi a hajszálakat valamint segít korpa ellen is.

Avokádós hajpakolás – hajhullásra, kezdődő kopaszodásra
Előző cikkemben részletesen írtam róla, itt elolvashatod, kattints ide.

Uborka, tojás és méz pakolás
Keverjünk össze 3 evőkanál uborka levét 1 kávéskanál mézzel és 2 tojás sárgájával. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, ha lehet oliva olajat. Vigyük fel a hajunkra, tegyünk rá fóliát, és fedjük le törülközővel. Fél óra múlva öblítsük le.

Avokádó és banán
Törjük péppé fél banánt és fél avokádót. Adjunk hozzá 1 evőkanál natúr joghurtot és 1 evőkanál olívaolajat. Hajmosás után vigyük fel a hajra, tegyünk rá fóliát, törülközőt, és fél óráig hagyjuk hatni, öblítsük le, vagy samponos vízzel mossuk át.

Avokádó, tojássárgája és olívaolaj
Hámozzunk meg, és vágjunk félbe egy avokádót. Fél avokádót dolgozzunk össze 1 evőkanál olívaolajjal és 1 nyers tojássárgájával. Keverjük pépesre, hogy habos, laza állagú legyen. A pakolást a frissen mosott, nedves hajra tegyük és gyengéden masszírozzuk a bőrbe. A hajvégeket is jól dörzsöljük át, majd 15 percig hagyjuk hatni. Ezután leöblíthetjük.

Avokádó és majonéz

Pépesítsünk össze egy meghámozott, fél avokádót. Adjunk hozzá fél evőkanál majonézt. Vigyük fel a hajunkra a pakolást, majd 20 perc elteltével öblítsük ki. Ha szükséges, samponnal is mossunk hajat. Intenzív pakolás, normál hajra.

 

Hajöblítők, a selymes fényű hajért
1;
1 liter forrásban lévő vízbe tegyünk egy csokor finomra vágott petrezselymet. Lassú tűzön főzzük még 15 percig, majd szűrjük át. Amikor már csak langyos, öblítsük le a frissen mosott hajunkat. Kicsit hagyjuk hatni, majd végezzünk sima vizes öblítést. Használjuk havi 1-2 alkalommal.
Tipp: készítsük el a főzetet a fürdés megkezdése előtt. Vigyük magunkkal, így a fürdés végeztével a kádban sokkal egyszerűbb alkalmazni.

2; Két evőkanál almaecetet keverjünk el fél liter vízzel. Adjuk hozzá egy citrom kicsavart levét (ne citromlét használjunk). Hajmosás után ezzel öblítsük át hajunkat.

Tipp: Rendszeres használata a zsíros hajra is kiváló.

3; Szokásos módon készítsünk hársfavirág teát. Hagyjuk fél óráig ázni a növényt, majd szűrjük át. Hajmosás után öntsük a hajunkra, és masszírozzuk is át vele. Ezzel kész, mert az illatos hársfavirág teát nem kell kiöblíteni! Nagyszerűen fénylővé változtatja hajunkat.

 

További hasznos tippek
– Fontos, hogy a hajmosást és a pakolások felvitelét gyengéd mozdulatokkal végezzük.
– A törülközővel ne dörzsöljük a hajat, hanem gyengéden itassuk le róla a nedvességet. Legjobb ha egyszerűen rátekerjük pár percre.
– A hajpakolásokat használjuk rendszeresen, heti egy alkalommal, de legalább havonta egyszer mindenképpen kényeztessük vele hajunkat!
– A hatóanyagok felszívódását nagy mértékben fokozza, ha előtte felélénkítjük a fejbőr vérkeringését! Hajpakolás előtt végezzünk fejmasszázst!
– Ne feledjük, hogy hajunknak belülről is meg kell kapnia a számára nélkülözhetetlen vitaminokat és tápanyagokat!
– Lehetőség szerint kerüljük a hajszárító használatát

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..