A hajhullás oka lehet a túl feszes fejbőr is

Megfigyelhető, hogy a „nagy koponyájú” emberek majdnem kivétel nélkül megkopaszodnak. Régebben elterjedt az a mondás, hogy „Az ész nem tűr hajat!”. Persze semmiféle következtetést nem lehet levonni a haj mennyiségéből és az illető szellemi kapacitásáról, mert az ember szellemi képessége nem a koponya nagyságától függ, inkább az agytekervények számától.

Az erős, magas homlokú és nagy koponyacsontú embereknél azért áll fenn a kopaszodás, mert a feszes fejbőr vérellátása rossz és emiatt a faggyútermelés is zavart szenved a hajhagymáknál.

Hogyan lehet megállapítani, hogy feszes-e a fejbőrünk?

Amikor az ember összeráncolja a homlokát, a fejtetőn a hajhagymák kb. 2-3 cm-es mozgást végeznek, ha a fejbőr elég laza hozzá. A fejbőr ellazításakor pedig az ellenkező irányba mozdulnak el. Ez az elmozdulás mértéke sokat elárul arról, hogy a ki mennyire van kitéve a hajhullásnak, mennyire hajlamos a kopaszodásra. Akiknek a fejbőre a homlokráncolásnál  nagyon el tud mozdulni, azok védettek a hajhullással szemben. Akiknek nem igazán mozdul el ilyenkor a fejbőre, hanem feszesen marad, azoknál rossz a hajhagymák vérellátása és számíthatnak a hajhullásra, kopaszodásra. Ennek kapcsán javasolják a természetgyógyászok, a fejbőr előre-hátra mozgatását homlokráncolással egybekötve, hogy megelőzzük a korai hajhullást. Kitartóan, naponta mozgatva a fejbőrt javul a vérellátás és normalizálódik a faggyútermelés is.

kopaszodas-teszt-f1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..