Hosszabb ideig tartó betegségek, műtétek utáni hajhullás

Fokozott hajhullás műtét után

A hajszálak hihetetlenül érzékenyen reagálnak az emberi szervezetben bekövetkezett változásokra.

Egy több hétig tartó betegség annyira legyengítheti az immunrendszerünket, hogy ez fokozott hajhullásban is megnyilvánulhat. A műtétek hasonló traumával járnak, így a hajhullás itt is gyakran előfordulhat. Mind a két esetben remélhetőleg átmeneti állapotról van szó, azaz amint felépülünk a betegségből és helyrebillen az egyensúly, a hajhullás megszűnik.

Vannak helyzetek, amikor nem tudjuk megállapítani, mi okozhatja a hosszú idő óta fennálló fokozott hajhullást. Ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni, hiszen a tünet mögött komoly betegség is lappanghat. (pl: cukorbetegség, májzsugorodás, gyulladásos gócok a szervezetben, amely lehet egy rossz fog vagy más kiváltó tényező is)

Mindenképpen kétfelől is kezelni kell ilyenkor a hajhullást. Egyrészt meg kell tudni van-e mögötte lappangó betegség, másrészt hajhullás elleni hajtonikot, sampont kell használni, hogy a hajhagymákat újra életre tudjuk kelteni. Ehhez ajánljuk mi a  Sentiree Hair Master hajhullás elleni termékcsaládot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..